Henny's Academy

Basisschool voor onder andere de weesmeisjes van Henny's Childrens Home in Kwale - Kenya

De Girls Empowerment Foundation heeft ondervonden dat op een basisschool met 40 tot 70 leerlingen per klas (!) zoals heel gebruikelijk is in Kenia, een kind zichzelf niet goed kan ontplooien.  Daarom heeft GEF besloten een nieuwe basisschool te bouwen in Kwale, met klassen van maximaal 25 leerlingen, zodat ieder kind voldoende aandacht krijgt en daarmee beter onderwijs en betere kansen voor de toekomst.

Op 8 november 2016 is deze nieuwe basisschool genaamd Henny’s Academy geopend. Het was een feestelijke aangelegenheid waar alle kinderen en staf van Henny’s Childrens Home bij aanwezig waren, veel lokale geïnteresseerden, maar ook 24 leerlingen van het ISW Hogeland uit Naaldwijk met een aantal ouders. Die leerlingen hebben ervoor gezorgd dat de school er die dag tip-top uitzag en ook hebben zij ’s morgens voordat de school officieel geopend werd, sport- en spel activiteiten georganiseerd.
Door de kinderen van Henny’s Childrens Home werden verschillende dansjes en versjes opgevoerd, waarna de officiële opening werd verricht door Esther Gitahi en de GEF staf.

Inmiddels is er een hoofdmeester aangesteld, Mr Munga,  plus docenten voor de 2 KinderGarten klassen en de groepen 1 t/m 6, alsmede een aantal stafleden.
In januari 2017 is het eerste schooljaar van start gegaan!

© 2018 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top