8 oktober 2015 0 comments

Primary School in Kwale

De voorbereidingen zijn begonnen voor de bouw van een Primary School in Kwale onder de vleugels van Girls Empowerment Foundation. Een grote stap voor onze stichting!bouwtekeningen
Het land is aangekocht en de eerste bouwtekeningen en berekeningen zijn er.

Wat is het plan?
We willen onze weesmeisjes een goede opleiding mee geven. In het huidige onderwijs zijn klassen van 50 tot 60 kinderen geen uitzondering in Kenia. Met onze school willen we onderwijs bieden waar 25 tot 30 kinderen in één klas zitten en waar de voorzieningen goed zijn. De school zal 8 klassen krijgen met in totaal 200 tot 250 leerlingen, met ongeveer 50 meisjes uit Henny’s Childrens Home. De andere kinderen komen uit het dorp Kwale en zullen schoolgeld gaan betalen.
Met deze Primary School (basisschool) vergroten we de kans dat onze meisjes daadwerkelijk de stap kunnen zetten naar een goede vervolgopleiding en daarmee naar een rooskleurige toekomst.
Het plan voorziet dat de lopende exploitatie wordt bekostigd met het schoolgeld. De bouw van de school zijn wordt gefinancierd door de Girls Empowerment Foundation.
Een deel wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de fietstocht in Frankrijk.
Daarnaast zijn wij in gesprek met een aantal sponsoren voor de financiering van delen van de school.
Maar we kunnen u steun ook hard gebruiken. Wilt u ons helpen de weesmeisjes een rooskleurige en leerzame toekomst te geven?
Neem dan contact met ons op!
Of stort op NL73 ABNA 0616 1382 02


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top