10 mei 2022 11 comments

Bestuurslid Carola van Barneveld overleden

Op 4 mei j.l. is, totaal onverwachts, Carola van Barneveld overleden in haar woonplaats Lilongwe, hoofdstad van Malawi. Carola was sinds 2018 nauw betrokken bij de Girls Empowerment Foundation en vanaf begin 2019 mede bestuurslid. 

Carola nam in 2018 contact met ons op omdat zij hoorde over ons werk in Afrika en ze graag als vrijwilligster een steentje wilde bijdragen. Ze heeft een half jaar bij onze projecten in Kwale gewerkt en gewoond. Met haar enthousiasme, visie, kennis en organisatietalent heeft ze daar veel voor GEF betekend, waaronder een reorganisatie van het management van Henny’s Children’s Home. Ook heeft ze de meisjes van Henny’s Children’s Home veel liefde en aandacht gegeven. Carola heeft ze daar voor altijd in haar hart gesloten. En een groot hart had ze!
Ze vond het belangrijk om de meiden te ‘empoweren’, dus introduceerde ze o.a. een talentenshow, zodat de meisjes hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien.

Ze wilde na deze periode dan ook graag betrokken blijven bij GEF. In 2019 werd ze bestuurslid van GEF. Wij hebben Carola leren kennen als een sterke vrouw, die zeker een voorbeeld was voor de meisjes van Henny’s familie, maar ook voor de medewerkers van de projecten.

Carola besloot voor een andere stichting, Doingoood Experience, te gaan werken en verhuisde voor een langere periode naar Afrika. Eerst werkte ze in Oeganda, later in Malawi. Maar altijd bleef ze betrokken bij GEF en dacht ze mee over beleid, eventuele investeringen of andere zaken rondom de projecten in Kenia. Ook hield ze contact met de medewerkers van Henny’s Children’s Home en Henny’s Academy.
Wij zijn verbijsterd en verdrietig dat Carola zo plots is overleden. Ze was slechts 52 jaar. We zijn dankbaar voor alles wat ze voor GEF en de hele GEF familie heeft betekend en gaan haar enorm missen.

– MAY SHE REST IN PEACE –

 

Comments

 • Marielle Snethlage 11 mei 2022

  Voor iedereen die haar liefhad … gecondoleerd en sterkte voor de tijd die komen gaat. In gedachte bij Carola ❤️

  reply
 • Aart van den Bos 11 mei 2022

  We hadden veel contact met Carola over samenwerking in Malawi. Tot en met de dag voor haar overlijden hadden we nog contact met elkaar. Het nieuws kwam dan ook als een volslagen verassing. Uiterst bedroefd en verdrietig dat dit haar moet overkomen. De wereld verliest een mooie, plezierige, humoristische en bovenal een enorm sterke vrouw met haar hart op de goede plek. Ze zat nog zo vol met plannen en ideeën en was een inspiratiebron voor anderen. Ook wil ik GEF veel sterkte wensen met dit grote verlies. En natuurlijk ook voor haar familie, haar partner, haar vrienden en andere nabestaanden. We zullen haar enorm missen !

  reply
 • Jessica Van der ende 13 mei 2022

  Heel veel liefs en sterkte voor iedereen die haar zo lief heeft gehad en daarbij vooral alle lieve meiden van GEF! Carola stuurde me regelmatig mooie fotos toen ze bij GEF werkte…altijd met een krachtige en stralende glimlach…. veel meisjes heeft ze de kracht en t vertrouwen terug gegeven! Ik heb t idee dat ze als een 😇 over iedereen zal waken🦋

  reply
 • Gaby de Lijster 13 mei 2022

  Het is zo intens verdrietig en (nog steeds) niet te bevatten. Ik zal de herinneringen aan haar voor altijd koesteren, in mijn hart.

  reply
 • Monique van der Ster 13 mei 2022

  Intens verdrietig, wat een gemis. Haar jaren in Afrika hebben haar veel geluk gebracht, ze werd moeder van vele prachtige kinderen en genoot van het land, de mensen en het werk. Veel liefde en sterkte voor alle medewerkers en kinderen van GEF.❤️

  reply
 • Rukia Athman 13 mei 2022

  She was more than a MUM to us the HENNY’S GIRLS…She made us believe that everything is possible with love and that we should always lift our heads high no matter what we have been through in our past lives.She was always there to make us feel loved,worthy and gave us hope in life.We were indeed lucky to have her in our lives and we HENNY’S GIRLS believe that,those we truly LOVE NEVER leave us cause there are somethings that death cannot touch,what we once enjoyed we can never lose cause all that we love deeply becomes a part of us and on all the important days in our lives and the regular ones too she will always be on our minds, we will always value the time we did have together. Even though missing her will hurt,we will always think of her with joy because of the light she brought in our lives. R.I.P MUM we miss you a lot, gone from our sight, but never from our hearts. Hope you feel surrounded by much love.

  reply
 • Marga van der Linden 13 mei 2022

  Een topvrouw! Zoveel leuke dingen met haar meegemaakt . Zoveel gelachen !! Lieve schat , ik zal je enorm missen!!

  reply
 • Nancy 13 mei 2022

  Wat een verdrietig nieuws. Te vroeg voor zo een mooi mens. Veel sterkte voor alle familieleden en close friends.

  reply
 • Carolien Tolenaar 13 mei 2022

  Lieve Carola, wat een enorme schok, wat een groot gemis voor iedereen die haar kent. Mijn gedachten gaan uit naar haar familie, vrienden, (oud) collega’s, ‘haar kinderen’ en iedereen die bij haar projecten betrokken was. We gaan je missen mooi mens! Rust zacht

  reply
 • Astrid Welter-Roos, docent La Movista Rotterdam 14 mei 2022

  … Carola,… ongelooflijk,… je was zo bruisend,… je was nog zo jong,… wat een vreselijk nieuws wat ik van mijn vriendin en eigenaresse van La Movista, Maryati Serlui-van der Laar heb ontvangen op 6 mei jl.

  Carola heb ik slechts 1x via de telefoon gesproken nog niet zo lang geleden, overige communicatie ging via Whatsapp. Ze nam een interview bij mij af en het was net alsof wij elkaar al jaren kennen. Wij hadden zoveel raakvlakken m.n. over iets te kunnen betekenen over de grens in een ander land.
  Ze heeft een heel bijzondere en onvergetelijke indruk bij mij achter gelaten wat ik nu voor altijd koester.

  Lieve lieve Carola, dat jouw liefdevolle erfenis mag voortleven in al jouw dierbare geliefden, familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en overige bekenden en ik weet nu al dat dat overweldigend is.
  Dat anderen jouw voetstappen gaan volgen waar jou hart lag,… Malawi,…

  Dag lieve Carola,… geweldig prachtig mooi mens, tot ooit,… rust zacht,… liefs x

  reply
 • Anita Meessen 16 mei 2022

  Een ontzettend bijzondere, mooie dame, een hart van goed en een persoonlijkheid die ik nooit zal vergeten. In gedachte bij haar familie en vrienden.🙏

  reply

Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top