27 juli 2018 0 comments

Fietsen in Frankrijk 2018

Van 27 juni t/m 1 juli 2018 zijn we weer met 50 enthousiaste mensen vertrokken naar de L’Aude in Frankrijk, om ons daar een paar dagen in het zweet te trappen voor onze meiden in Kenia.
En zweten wás het, met de zon hoog aan de hemel en flink wat beklimmingen! Fietsen tussen de wijnranken, door kleine dorpjes, langs weilanden waar de koeien met hun bellen staan of langs steile ‘gorges’… dat is een feest en hoe hoger we klommen, hoe mooier het uitzicht werd.

Het ‘hoogtepunt’ was toch wel op vrijdag, met de inmiddels traditionele koninginnenrit. Met een totale afstand van 130 km en de klim op de Col de Pailhêres naar een hoogte van 2001 meter, is dit een pittige maar schitterende dag! Uiteraard na afloop van de dag drinken we op de ‘overwinning’ een drankje op het terras van Relais de la Haute Vallée!

Natuurlijk werd er door de kokkies Johan en Martin weer goed gezorgd voor de innerlijke mens! Elke morgen en elke avond stond er weer een heerlijke maaltijd voor ons klaar. En de lunch werd zelfs op locatie gebracht. Verder hadden we nog een wijnproeverij, een pub-quiz, een kampvuur en vooral heel veel gezelligheid!

Op de laatste avond werd een mooi schilderij bij opbod geveild. Dit schilderij van een Afrikaanse dame werd ter beschikking gesteld door kunstenaar Harry Geerts, die ons initiatief bewondert. Het bracht 1300 euro op!

Al met al was het weer een succesvolle editie!
Dank aan Walter en zijn gezin voor zijn gastvrijheid, dank aan alle deelnemers, en dank aan alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt!
De totale opbrengst van deze fietstocht was uiteindelijk €23.100.

de filmvan deze fantastische week vind je op YouTube

 

 


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top