5 november 2019 1 comments

GEF Kenya Classic 2019 een groot succes

Van donderdag 17 oktober 2019 tot zondag 27 oktober hebben 82 deelnemers aan de GEF Kenya Classic 2019 door Tanzania en Kenia gefietst om de projecten van Girls Empowerment Foundation (GEF) te bezoeken en te ondersteunen!

In 7 dagen hebben ze meer dan 500 kilometer afgelegd waarbij het geen moment saai is geweest. Want fietsen tussen uitgestrekte suikerrietplantages, klimmen tot 1.750 meter op de spekgladde flanken van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en op fietssafari door Nationaal Park Tsavo West waar de olifanten, zebra’s en giraffen langs de weg lopen, is weer eens wat anders dan de Westlandse duinen of het poldergebied van Midden Delfland!

Ook hebben we nog Taita Hills beklommen waar ieder tot het uiterste is gegaan om deze 1.800 meter hoge berg te bedwingen en hebben we uren en uren door het laagland van Kenia gefietst om uiteindelijk bij een openbare basisschool te eindigen waar we met de leerlingen hebben kennisgemaakt, gedanst en gezongen. Een fantastische ervaring voor zowel de Keniaanse leerlingen als voor de deelnemers van de GEF Kenya Classic 2019.

Bij deze school werd ook duidelijk waarom de Girls Empowerment Foundation een school heeft gebouwd zonder de steun van de Keniaanse overheid.

De school waar we deze nacht namelijk verbleven bestond uit 8 lokalen en had 550 leerlingen. Dit betekent gemiddeld 68 leerlingen per klas waardoor onderwijs in de opvatting van GEF te wensen overlaat.

De dag erna zijn we met z’n allen naar de projecten van GEF in Kwale gefietst. Hier werden we groots onthaald door de leerlingen van Henny’s Academy en hebben de deelnemers kunnen ervaren dat met de steun van velen uit het Westland een school is neergezet waar kwalitatief goed onderwijs verzorgd wordt. Ook hebben we hier Henny’s Children’s Home bezocht waar de afgelopen jaren gemiddeld 65 weesmeisjes zijn opgevangen. Na een dag met veel plezier, spel, dans en contact tussen leerlingen, medewerkers van de projecten en de deelnemers van de GEF Kenya Classic 2019 zijn we met een goed gevoel vertrokken voor de laatste etappe van onze uitdagende fietstocht.

De laatste 35 km voerde ons door heuvelachtig en over zeer modderige en gladde wegen naar het strand van de Indische Oceaan waar we door familie en vrienden als kampioenen werden onthaald! Het bereiken van het einde van deze tocht werd door iedereen met een duik in de Indische Oceaan gevierd.

Voor een sfeerimpressie vind je op YouTube verschillende filmpjes van deze fantastische reis.

 

Op de afsluitende avond aan de kust van Diani Beach werd de voorlopige opbrengst van deze sponsortocht bekend gemaakt: €92.587,-
Voor de Girls Empowerment Foundation een waanzinnig bedrag waarmee we Henny’s Academy (basisschool) kunnen voorzien van een op afval gestookte kookinstallatie voor 250 leerlingen en het dak van Henny’s Children’s Home kunnen renoveren en voorzien van golfplaten en zonnepanelen waarmee Henny’s Children’s Home nog duurzamer en zelfvoorzienend wordt.


Comments

  • Cynthia Visser 7 november 2019

    Een geweldig mooi avontuur! Gaaf om de projecten weer te zien en wat een opbrengst …… WoW!

    reply

Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top