30 augustus 2023 0 comments

Nieuwe keuken en groentekas in Henny’s Children’s Home

Stichting Blue Footprint is een kleine organisatie die als doel heeft een  leefbaardere, betere en duurzamere omgeving te creëren met kleine projecten. Laten zij nou GEF uitgekozen hebben om daar in de zomer een keuken te bouwen bij Henny’s Children’s Home! De huidige keuken voldeed niet meer en was ook hard aan vervanging toe.

Het hele jaar hebben de mensen van Blue Footprint in de omgeving van Zwolle allerlei acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen.. en dat is gelukt! Eind juli reisden zij met een groep van 13 man/vrouw af naar Kwale en gingen ze direct keihard aan de slag. De fundering, muren en het dak waren inmiddels al klaar, gedaan door lokale bouwers, met hulp vanuit Nederland en onze plaatselijke opzichter Deepakh. Nu moest er nog getegeld worden, gevoegd, elektriciteit e.d. aangelegd en vooral heel veel geverfd. 

Tegelijkertijd hebben ze op het stuk land naast Henny’s Children’s Home ook een moestuin aangelegd. Een bijzondere tuin, waarbij een soort torens werden gemaakt, het zogenaamde (ruimtebesparende) verticale tuinen. Er werd een kas omheen gebouwd en een druppelirrigatiesysteem aangelegd. En daarna konden samen met onze mama’s de eerste groenteplantjes gepoot worden! 

Ook hebben de geweldige mensen van Blue Footprint nog de binnenboel geschilderd en… ze bleken ook over een hoop creativiteit te beschikken want er is nog een grote muurschildering gemaakt en op de buitenmuur is een groot hart gemaakt van mozaïek.

In de laatste week kon alle apparatuur ook geïnstalleerd worden: grote, makkelijk te hanteren, duurzame pannen! Daarmee kunnen de dames van Henny’s sneller werken (scheelt wel 3 uur per dag!), het is goedkoper (gas en stoom in plaats van houtskool), het is veiliger, én beter voor het milieu! Beter kan toch niet? Verder is er een grote mixer aangeschaft waarmee o.a. deeg gedraaid kan worden om brood mee te bakken. Een nieuwe oven en een rijskas maken de keuken compleet. Hiermee kunnen ze hun eigen brood bakken voor een dagelijkse fijne maaltijd voor de meiden, maar ook brood en cake bakken voor de verkoop! Zo genereren ze een beetje eigen inkomen.

Onze nieuwe keuken is “Carola’s kitchen” gedoopt waarmee de meiden Carola, ons vorig jaar overleden GEF bestuurslid, willen eren!
 
Wij zijn ongelovelijk blij met het resultaat en in het filmpje hieronder kun je zien dat de meiden en het hele GEF team dat ook zijn!
 
Heel veel dank aan het enthousiaste en kundige team van Stichting Bluefootprint!!!

 

 

 

 

 

 


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top