9 september 2023 0 comments

Opbrengst van de Westland Pinkster Classic, de fiets- en wandeltocht op 2e Pinksterdag

Op 2e Pinksterdag organiseerde de stichting Westland Helpt Afrika de ‘Westland Pinkster Classic’, een fiets- en wandeltocht in en rond het Westland. Deze stichting ondersteunt kleinschalige ontwikkelingsinitiatieven in Afrika, die meestal door Westlanders zijn opgezet. De Girls Empowerment Foundation mocht voor het tweede jaar op rij het goede doel zijn!

De dag begon meteen met een stralende zon. Om 9.00 uur stonden de eerste wielrenners al klaar bij café de Slimmerick aan het Havenplein in Naaldwijk, waar de start en finish was. Er waren verschillende afstanden die je kon fietsen: 25, 45, en 100 km. Ook kon je dit jaar voor het eerst wandelen met afstanden van  7, 10 of 15 km. Een paar lieve vrijwilligsters zorgden voor de inschrijving en gaven de recreatieve fietsers en de wandelaars een tasje met proviand mee voor onderweg. De wielrenners kregen onderweg natuurlijk een bakkie met appeltaart. De opkomst was behoorlijk groot en de mensen genoten van de leuke, soms onverwachte paadjes door het Westland en omstreken. Bij Ons Kastuintje in Kwintsheul werden de deelnemers gastvrij ontvangen voor een tussenstop.

Na afloop was het heerlijk vertoeven op het terras van de Slimmerick. Er was ook nog een loterij waarbij men allerhande spullen kon winnen.
Als klap op de vuurpijl bracht Carlie Spruijt van het cabaretduo Spruijt en Opperman op het terras een lied ten gehore, die ze zelf had geschreven, en helemaal ging over de Westland Pinkster Classic. Helemaal geweldig!
De opbrengst van deze mooie dag werd op vrijdag 8 september bekend gemaakt. De Girls Empowerment Foundation mocht een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 6.300,-.
Wij bedanken de organisatie van Westland Helpt Afrika, alle sponsors waaronder de hoofdsponsor Van der Meer Verzekeringen, de vrijwilligers, Ons Kastuintje, Carlie Spruijt en natuurlijk alle deelnemers die ervoor gezorgd hebben dat het een feestje werd! Hieronder een foto impressie van deze mooie dag!

DANK!


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top