Henny's Children's Home

Weeshuis voor meisjes in Kwale - Kenya

Henny’s Children’s Home is een weeshuis in Kwale, bestaande uit 2 gebouwen met elk 40 bedden plus een grote gemeenschapsruimte. Het biedt onderdak aan 70 meisjes die geen ouders meer hebben of waarvan de ouders niet in staat zijn om voor ze te zorgen.

De meisjes in Henny’s Children’s Home zijn tussen de 4 en 16 jaar oud. Iedere ochtend lopen ze met z’n allen naar de nieuwe basisschool, Henny’s Academy. Dit doen ze hand in hand waarbij de oudste voor de kleinste zorgen door ze te helpen waar nodig.
De basisschool heeft 8 klassen en nog 2 kleuterklassen.
Wanneer de meiden klaar zijn met de basisschool stromen ze door naar een van de voortgezet onderwijs scholen van het Verkaart Development Team.  De Girls Empowerment Foundation financiert de schoolkosten maar ook de huisvesting, voedsel en andere zaken om deze meiden, ondanks hun ‘rugzak’ een gelukkige jeugd te bieden.

  

Onder de weesmeisjes bevinden zich inmiddels ook 10 albino meisjes die samen met de andere meiden op een normale manier samenleven. Dit zou niet het geval zijn als ze niet zouden zijn opgevangen door Henny’s Children’s Home, want albino’s worden nog steeds niet geaccepteerd in de meeste delen van Kenia. De albino meisjes zijn zeer gevoelig voor de zon en dragen daarom altijd shirts met lange mouwen en lange broeken wanneer ze blootgesteld worden aan de zon.

Henny’s Childrens Home wordt geleid door de “moeder overste”  Caroline. Zij zorgt samen met nog 2 dames voor de dagelijkse routine in het huis van eten, wassen, schoonmaken en het geven van liefde aan de meisjes.
Winnie is de manager van HCH, verantwoordelijk voor het onderwijs en de andere zaken die direct met het onderwijs van de meiden te maken hebben.
Daarnaast is Lilian de sociaal werkster in het huis, ze zorgt voor het algehele welbevinden van de meisjes, en kan ze begeleiden als ze het even moeilijk hebben. Verder geeft Sylvia alle meisjes van de basisschool bijles om ze op een goed niveau te krijgen.

Een fantastische team waarmee we de meiden een mooie toekomst hopen te bieden!

© 2020 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top