Henny's Children's Home

Weeshuis voor meisjes in Kwale - Kenya

Henny’s Children’s Home is een tehuis in Kwale, bestaande uit 2 gebouwen met elk 40 bedden plus een grote gemeenschapsruimte. Het biedt onderdak aan 70 meisjes die geen ouders meer hebben of waarvan de ouders niet in staat zijn om voor ze te zorgen.

De meisjes in Henny’s Children’s Home zijn tussen de 4 en 18 jaar oud. Iedere ochtend lopen ze met z’n allen naar de nieuwe basisschool, Henny’s Academy. Dit doen ze hand in hand waarbij de oudste voor de kleinste zorgen door ze te helpen waar nodig.
De basisschool heeft 8 klassen en nog 2 kleuterklassen.
Wanneer de meiden klaar zijn met de basisschool stromen ze door naar een van de voortgezet onderwijs scholen van het Verkaart Development Team.  De Girls Empowerment Foundation financiert de schoolkosten maar ook de huisvesting, voedsel en andere zaken om deze meiden, ondanks hun ‘rugzak’ een gelukkige jeugd te bieden.

                  
Onze meisjes bij het bord langs de hoofdweg                              Joyce en Asha

In ons tehuis wonen ook 10 albino meisjes. Albinisme is een aangeboren afwijking waarbij pigment in huid en/of haar ontbreekt, waardoor deze meisjes een spierwitte huid hebben en gelig haar. Bovendien hebben ze meestal verminderd zicht. Deze meisjes hebben vaak nog wel 1 of 2 ouders, maar helaas worden albino’s nog steeds niet geaccepteerd in de meeste delen van Kenia. Men denkt nog steeds dat er een vloek rust op albino’s, dat ze ongeluk brengen. De meeste albinomeisjes worden uit angst bij Henny’s Children’s Home gebracht door 1 van de ouders zelf. Gelukkig kunnen wij deze meisjes liefdevol opvangen tussen alle andere meisjes. De albino meisjes zijn zeer gevoelig voor de zon en dragen daarom altijd petjes, shirts met lange mouwen en lange broeken wanneer ze blootgesteld worden aan de zon.

Henny’s Childrens Home wordt geleid door de huismoeder Caroline. Zij zorgt samen met nog 2 dames voor de dagelijkse routine in het huis van eten, wassen, schoonmaken en het geven van liefde aan de meisjes.
Judith is de manager van HCH, verantwoordelijk voor het onderwijs en de andere zaken die direct met het onderwijs van de meiden te maken hebben.
Daarnaast is Lilian de sociaal werkster in het huis, ze zorgt voor het algehele welbevinden van de meisjes en kan ze begeleiden als ze het even moeilijk hebben. Verder geeft Sylvia alle meisjes van de basisschool bijles om ze op een goed niveau te krijgen.

Een fantastisch team waarmee we de meiden een mooie toekomst hopen te bieden!

© 2023 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top