Henny's Children's Home

Tehuis voor meisjes in Kwale - Kenia

Henny’s Children’s Home is een tehuis in Kwale, bestaande uit 2 gebouwen met elk 40 bedden plus een grote gemeenschapsruimte. Het biedt onderdak aan 70 meisjes die geen ouders meer hebben of waarvan de ouders niet in staat zijn om voor ze te zorgen. De meisjes in Henny’s Children’s Home zijn tussen de 4 en 18 jaar oud. Iedere ochtend lopen ze met z’n allen naar onze basisschool, Henny’s Academy. Dit doen ze hand in hand waarbij de oudste voor de kleinste zorgen door ze te helpen waar nodig. Meisjes die doorgestroomd zijn naar het voortgezet onderwijs blijven daar ook slapen en komen alleen in de schoolvakantie terug naar Henny’s Children’s Home. Dat is in Kenia gebruikelijk.

De Girls Empowerment Foundation financiert de schoolkosten maar ook de huisvesting, voedsel, kleding en andere zaken om deze meiden, ondanks hun ‘rugzak’ een gelukkige jeugd te bieden. We ondersteunen de meisjes totdat ze tenminste een beroepsopleiding hebben gevolgd en ze in staat zijn om hun eigen welvaart te creëren. Ze worden door ons team gestimuleerd om hun eigen talent te ontdekken en te ontplooien.

                  

Onze meisjes bij het bord langs de hoofdweg                              Joyce en Asha

In ons tehuis wonen ook 10 albino meisjes. Albinisme is een aangeboren afwijking waarbij pigment in huid en/of haar ontbreekt, waardoor deze meisjes een spierwitte huid hebben en gelig haar. Bovendien hebben ze meestal verminderd zicht. Deze meisjes hebben vaak nog wel 1 of 2 ouders, maar helaas worden albino’s nog steeds niet geaccepteerd in de meeste delen van Kenia. Men denkt nog steeds dat er een vloek rust op albino’s, dat ze ongeluk brengen. De meeste albinomeisjes worden uit angst bij Henny’s Children’s Home gebracht door 1 van de ouders zelf. Gelukkig kunnen wij deze meisjes liefdevol opvangen tussen alle andere meisjes. De albino meisjes zijn zeer gevoelig voor de zon en dragen daarom altijd petjes, shirts met lange mouwen en lange broeken wanneer ze blootgesteld worden aan de zon.

Henny’s Childrens Home wordt geleid door de huismoeder Caroline. Zij zorgt samen met nog 2 dames voor de dagelijkse routine in het huis van eten, wassen, schoonmaken en het geven van liefde aan de meisjes.
Judith is de manager van HCH, verantwoordelijk voor het onderwijs en de andere zaken die direct met het onderwijs van de meiden te maken hebben.
Daarnaast is Lilian de sociaal werkster in het huis, ze zorgt voor het algehele welbevinden van de meisjes en kan ze begeleiden als ze het even moeilijk hebben. Verder geeft Sylvia alle meisjes van de basisschool bijles om ze op een goed niveau te krijgen.

Een fantastisch team waarmee we de meiden een mooie toekomst hopen te bieden!

Judith met een paar van de kleine meisjes
Judith met een paar van de kleine meisjes
Dinner time!
Dinner time!
Samen zingen en dansen: een favoriete bezigheid
Samen zingen en dansen: een favoriete bezigheid
Samen plezier maken!
Samen plezier maken!
Schatjes!
Schatjes!
Onze albinomeisjes allemaal een bril
Onze albinomeisjes allemaal een bril

 

Nieuw dak

Bij de bouw van Henny’s Children’s Home in 2011 besloten we het dak te bedekken met zogenaamde ‘makuti’. Dit is een authentieke dakbedekking van bladeren en takken, die minstens 15 jaar zou voldoen. Helaas bleek dat niet het geval en ontstond er op steeds meer plekken in het huis lekkage. Meerdere malen is het dak gerepareerd, maar nu werd het tijd voor vervanging van het gehele dak door duurzame aluminium golfplaten.
We wilden wel graag de bestaande dakconstructie behouden, alleen moest de nok van het dak wel wat verlaagd worden. Vervolgens werd isolatiemateriaal aangebracht, waarna de aluminium golfplaten erop bevestigd kon worden. Om genoeg daglicht te vangen, werden er extra dakramen in het huis gemaakt. Tenslotte werden er goten bevestigd zodat het regenwater opgevangen kan worden.

Het resultaat mag er zijn! Wij zijn supertrots en bedanken hierbij nogmaals alle sponsors die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

 

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top