Bishop Kalu School

Basisschool in Kinango - Kenia

Onderwijs bevrijd!

De Bishop Kalu School ligt in de buurt van Kinango. Dit is ongeveer 100 kilometer van Kwale. Op de Bishop Kalu School zitten ongeveer 450 kinderen. Dit zijn zowel jongens als meisjes. Er zijn 2 kleuterklassen en daarna nog 6 andere groepen.

De Bishop Kalu School ligt in het buiten gebied van Kinango waardoor de kinderen soms lange afstanden moeten wandelen. Maar ze vinden dit niet erg aangezien ze graag naar school gaan om zichzelf te ontwikkelen en daarmee mogelijk een betere toekomst te bewerkstelligen.

De gemeenschap stimuleert dit ook aangezien kinderen de toekomst zijn voor deze gemeenschap. En de Bishop Kalu School is het centrum van deze gemeenschap. De ouders en het onderwijzend personeel werken nauw samen en zijn zeer actief. Ze zorgen voor het onderhoud aan de school, zorgen dat het schoon is en dat het er veilig is voor de kinderen.

De school heeft in samenwerking met de Girls Empowerment Foundation een aantal alternatieven ondernomen om eigen inkomsten te genereren. Een van deze projecten is het  Bomen project. Voor iedere leerling wordt er ieder jaar een boom geplant om deze uiteindelijk te verkopen.

Door de droogte in de afgelopen jaren is het lastig om tot een goede oogst te komen.

Getting used to our new T-Shirts
Parents and local authorities of BKS in the shade of the school
Jongens op de BSK
Jongens op de BSK
© 2020 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top