Meisjes

Meisjes zijn mooi. Maar meisjes zijn ook kwetsbaar.

Al heel lang worden in bijna alle tradities vrouwen achtergesteld op mannen. Dit vind je helaas nog steeds in veel culturen terug.
In culturen waar dit nog steeds voorkomt moeten meisjes en vrouwen harder werken en veel doorzettingsvermogen hebben om iets op te bouwen waardoor ze over hun eigen leven kunnen beslissen.
Dit is de belangrijkste reden waarom Henny Smulders in 2006 de stichting Girls Empowerment Foundation heeft opgericht. Henny is namelijk opgegroeid in Den Haag in de periode van vlak na de oorlog. Haar ouders hadden geen geld om haar te laten studeren en dus moest ze maar gaan werken. Maar Henny wilde zich ontwikkelen, had meer dan gemiddeld talent en met name een enorme sterke wil. Hiermee heeft zij zich een weg naar de top gebaand. Door het heft in eigen hand te nemen, door avondstudies te volgen en zich niet te laten leiden door de mannen in haar omgeving.

Mooie meisjes in Kenia In de nadagen van haar leven bedacht ze dat er veel meisjes op deze aarde rondlopen die minder getalenteerd zijn. Die in gebieden leven waar ze minder aanzien hebben en waar ze regelmatig aan de wil van anderen zijn onderworpen.

De Girls Empowerment Foundation heeft dan ook ten doel om meisjes in ontwikkelingslanden te helpen om zich verder te ontwikkelen.
Heel belangrijk is om meisjes een veilige omgeving te bieden. En om ze onderwijs te bieden.
Zodat ze zich net als Henny kunnen ontwikkelen tot zelfstandige vrouwen die weten wat ze willen maar ook kunnen wat ze willen.

Hiermee blijven meisjes mooi.
Maar worden meisjes minder kwetsbaar.

Dit zullen ze doorgeven aan hun kinderen en die weer aan hun kinderen. En zo helpen we met z’n allen meisjes in alle landen zich te ontwikkelen tot onafhankelijke vrouwen die op hun toekomst zijn voorbereid.

 

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top