5 oktober 2020 0 comments

Covid-19 in Kenia

Ook in Kenia is het coronavirus helaas aanwezig, hoewel het in dit land relatief meevalt. Begin oktober was dit in cijfers: 735 doden op 51 miljoen mensen. Ook in Kwale bij onze projecten zijn er op dit moment nog steeds weinig besmettingen. Dat komt deels omdat het leven in Kenia zich voor een groot deel buiten afspeelt, omdat in Kenia minder mensen leven met obesitas en de gemiddelde leeftijd in dit land lager ligt. Maar zeker ook omdat de maatregelen die de keniaanse overheid direct na constatering van de eerste officiële besmetting, meteen heel stevig waren. Zo werden alle scholen gesloten en was er een verbod om te reizen tussen de provincies. Later werd er ook een avondklok ingesteld. Voor veel mensen is deze situatie een ramp omdat ze geen werk hebben en er dus ook geen inkomen is.

Ook in Kwale, waar onze projecten zijn gevestigd, zijn er op dit moment nog steeds nauwelijks besmettingen. De meiden van Henny’s Children’s Home zijn na een periode van afwezigheid, waarbij ze tijdelijk bij hun door de overheid aangewezen guardians moesten wonen, bijna allemaal weer teruggekeerd. Omdat Henny’s Academy nog dicht is, is er voor de meiden een dagelijks programma waarmee ze worden beziggehouden. Leraren van Henny’s Academy komen elke dag naar HCH toe om de meiden daar les te geven! Door middel van een roulatiesysteem met leraren komen de meeste vakken aan bod. ’s Morgens krijgen de meiden dan zoveel mogelijk les en ’s middags is er dan ruimte om bijvoorbeeld te leren debatteren en of te praten over zaken die hen bezighoudt. Daarnaast hebben de meiden elke week een sportdag. Verder hebben ze veel plezier met elkaar en leren ze tegelijkertijd van de mama’s bij HCH allerlei huishoudelijke zaken, zoals koken, wassen, tuinieren en breien!


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top