14 juni 2020 0 comments

Nieuw dak Henny’s Children’s Home

Eind maart is gestart met de vervanging van het dak van Henny’s Children’s Home. En inmiddels is fase 1 klaar!

Bij de bouw van Henny’s Children’s Home in 2011 besloten we het dak te bedekken met zogenaamde ‘makuti’. Dit is een authentieke dakbedekking van bladeren en takken, die minstens 15 jaar zou voldoen. Helaas bleek dat niet het geval en ontstond er op steeds meer plekken in het huis lekkage. Meerdere malen is het dak gerepareerd, maar nu werd het tijd voor vervanging van het gehele dak door duurzame aluminium golfplaten.
We wilden wel graag de bestaande dakconstructie behouden, alleen moest de nok van het dak wel wat verlaagd worden. Vervolgens werd isolatiemateriaal aangebracht, waarna de aluminium golfplaten erop bevestigd kon worden. Om genoeg daglicht te vangen, werden er extra dakramen in het huis gemaakt. Tenslotte werden er goten bevestigd zodat het regenwater opgevangen kan worden.

Het resultaat mag er zijn! Wij zijn supertrots en bedanken hierbij nogmaals alle sponsors die dit mede mogelijk hebben gemaakt!

Bekijk hieronder het filmpje van de “making of” op ons youtube kanaal!


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top