1 juli 2022 0 comments

Fietsen voor Kenia in Frankrijk 2022

Wat was het geweldig om weer in Frankrijk te kunnen fietsen, nadat we dat door de coronaperiode 2 jaar niet hebben kunnen doen! Van woensdag 15 juni t/m zondag 19 juni 2022 gingen we met 30 mensen naar Espéraza, in Zuid-Frankrijk in de buurt van de Pyreneeën. De gastvrijheid van Walter was weer goed zoals vanouds. De tuin had wel een kleine metamorfose ondergaan want er was een mooie overkapping gemaakt waar de kookploeg perfect de keuken kon installeren!
Omdat het erg warm was in Zuid-Frankrijk, deden we ons eerste ‘verkenning-fietstochtje’ in de avond. Prachtig met dat avondlicht en iets koeler dan overdag.

De volgende dag stapten we weer lekker op de fiets met zijn allen voor een mooie rit door het Franse land. Onze gesponsorde wielertenues zijn dit keer uitgevoerd in de Celeste kleur!
Omdat het gebied tegen de Pyreneeën aan ligt, is het flink klimmen zo af en toe. Zo beklimmen we o.a. de Col de Montsegúr van 1059 meter en diverse andere bergen. Bij terugkomst bij het huis van Walter was het dit jaar met die warmte extra lekker om af te koelen in de ijskoude rivier l’Aude, die vlak langs  het huis stroomt!

 

Voor de innerlijke mens was het ook genieten: onze geweldige, trouwe keukenploeg krijgt het altijd weer voor elkaar om én al vroeg een heerlijk ontbijt te verzorgen, én een superlunch ergens onderweg… én elke avond weer een fantastisch diner te bereiden!
Een feestje was het ook toen we terugkwamen van het fietsen en Johan daar klaarstond met een overheerlijke gazpacho!
Verder was er dit jaar ’s avonds ook natuurlijk weer een hoop gezelligheid: een wijnproeverij en een pubquiz, verzorgd door de QuizBrothers…
De laatste dag was weer bedoeld om de Col de Pailhères te beklimmen… maar het was zo heet in Zuid-Frankrijk, dat we besloten om het iets anders te doen: we fietsten wel de eerste 40km naar deze berg toe. Wie hem ook wilde beklimmen, kon dat uiteraard doen, maar je kon er ook voor kiezen om halverwege om te keren en weer dezelfde rit terug te fietsen. Met deze hitte was het dit jaar onverantwoord om door te fietsen, dus iedereen keerde sowieso om zodat de laatste 60km alleen maar dalen was!

Al met al was het weer een supermooie editie van Fietsen voor Kenia in Frankrijk… die dit jaar €12.500,- heeft opgebracht voor de meisjes van de Girls Empowerment Foundation!!
Dank dank dank allemaal!!


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top