1 oktober 2023 0 comments

Terugblik en opbrengst van ‘Fietsen voor Kenia in Frankrijk 2023’

Op 3 september hadden we een reünie van ‘Fietsen voor Kenia in Frankrijk 2023’ waarbij ook de opbrengt van dit fantastische evenement bekend werd gemaakt.

Maar eerst een terugblik naar deze inmiddels beroemde fietstocht in Frankrijk. Voor de 6e keer op rij reisden we, dit keer met 40 enthousiaste wielrenners af naar Espéraza in Zuid-Frankrijk. Nieuw dit jaar was dat we ook een paar wandelaars hadden, want ook is het in die omgeving prachtig om te wandelen. Wat een feest was het weer om langs bossen, dorpjes, kastelen en lavendelvelden te fietsen en wandelen. Ook verschillende bergen werden beklommen want ja, je zit daar wel tegen de Pyreneeën aan en dat is soms best pittig! Maar.. gehuld in onze rode wielertenues, lukte het elke keer weer om boven te komen. Een mooi uitzicht was steeds onze beloning! Natuurlijk was er dit jaar ook weer de beklimming naar de beruchte top van de Col de Pailhères op 2001 meter hoogte.

 

Maar ook de lunch die ons te wachten stond, bereid door onze geweldige kokkies, was een beloning voor alle hoogtemeters die we hebben afgelegd.
’s Middags bij terugkomst in Espéraza was het heerlijk om even in de ijskoude Aude te springen, goed voor de spieren! En natuurlijk werden we elke avond weer verwend met een fantastisch diner.

 

Dit jaar hadden we nóg iets speciaals: de band Dann Hill was ook meegereisd en die zorgde ’s avonds voor een hoop mooie muziek en maakte er één groot feest van! Onder een sterrenhemel dansen op de muziek van Dann Hill, in de mooie tuin van Walter, met een drankje en een hapje… wat wil een mens nog meer?

 

Al met al was deze editie weer een groot succes. En dit alles heeft een prachtig bedrag van €15.500,- opgeleverd voor de Girls Empowerment Foundation! Dit werd bekend gemaakt tijdens een gezellig reünie, waarbij we eerst een stuk gingen fietsen en daarna een hapje en drankje in de tuin van de fam van Leeuwen in De Lier hebben gedaan. Bertus en Cobie van Leeuwen werden nog even in het zonnetje gezet omdat ze ons jaren hebben ondersteund bij het Fietsen in Frankrijk. Nogmaals super bedankt Bertus en Cobie voor al jullie hand en span diensten!

 

 

 

 

 

 

Verder ook heel veel dank aan alle sponsors, deelnemers, de gastvrijheid van Walter van Leeuwen, en natuurlijk iedereen die in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit mooi evenement!

Tot volgend jaar!

 


Leave a Comment

© 2024 Girls Empowerment Foundation

logo

Girls Empowerment Foundation richt zich op het verbeteren van de ontwikkeling van meisjes in ontwikkelingslanden via onderwijs.

Back to top